جلوگیری از خرابی باتری اتومبیل
۱۶
دی

5 راه برای جلوگیری از خرابی باتری اتومبیل

خرابی باتری اتومبیل

طبق گزارشاتی که اخیراً منتشر شده، اکثر افراد تا زمانی که باتری خودروهایشان کاملا غیر قابل مصرف شود اقدام به تعویض آن نمی کنند. این نظرسنجی که بر روی 1000 راننده انجام شد، نشان داد که 53 درصد از این افراد تا لحظه آخر اقدام به استفاده از باتری کرده و در نهایت حتی مجبور شده‌اند از امدادهای جاده‌ای کمک بگیرند.

استیو مازور یکی از مهندسان ارشد خودرو اینگونه بیان کرده: “ما همواره تماس های زیادی درباره خرابی و از بین رفتن باتری های خودرو دریافت می کنیم. به نظر می رسد که معمولا باتری ها در نامناسب ترین زمان و مکان از کار می افتند.”

جلوگیری از خرابی باتری اتومبیل

بنابراین اگرچه باتری یک دستگاه ساده و نسبتاً ارزان است، اما سلامت آن برای خودرو ضروری می باشد. چرا که اگر از کار بیفتید، دیگر خودرو حرکت نکرده و کاربردی نخواهد داشت. بنابراین بهتر است که باتری را مرتباً چک کرده و قبل از سوختن، آن را تعویض کنید.

یک باتری 12 ولتی خودرو می تواند برق مورد نیاز برای به کار انداختن موتور ماشین و روشن شدن آن را فراهم کند. سپس قدرت موتور دینام را چرخانده و برای شارژ مجدد باتری برق تولید می کند تا دفعه دیگر نیز بتواند خودرو را روشن کند. باتری و دینام بخشی از سیستم الکتریکی خودرو هستند که برای تأمین انرژی مورد نیاز چراغ های جلو، رادیو، بوق و سایر وسایل الکتریکی با هم کار می کنند.

هزینه باتری برای خودروها متفاوت است. هزینه باتری برخی از خودروهای مجهز به قابلیت “توقف شروع” نیز بسیار بیشتر است. بنابراین در ادامه پنج نکته به شما می گوییم تا با کمک آنها از خرابی باتری و هزینه های اضافی جلوگیری کنید.

جلوگیری از خرابی باتری اتومبیل

سن باتری اتومبیل خود را بدانید

اکثر اتومبیل ها به باتری های 12 ولتی احتیاج داشته که معمولا از سه تا پنج سال دوام دارند. بنابراین باید بدانید که عمر باتری خودرو چند ساله است تا بتوانید قبل از خراب شدن، آن را تعویض کنید. اما اگر ماشین خود را جدیدا خریداری کرده و اطلاعاتی درباره باتری آن ندارید، می توانید از راه حلی که در ادامه بازگو می کنیم استفاده کنید.

کاپوت اتومبیل خود را باز کنید تا بتوانید باتری آن را که معمولاً در سمت راست محفظه قرار دارد ببینید. در برخی خودروها، یک پوشش پلاستیکی نیز روی باتری قرار دارد. بعد از یافتن باتری، یک تاریخ به این شکل مشاهده خواهید کرد: “9/13” که به معنای سپتامبر 2013 می باشد. البته بعضی از باتری ها یک نوار پلاستیکی دارند که کد روی آن نوشته شده است.

اگر باتری خودرو شما فاقد کد تاریخ است، مجبور هستید باتری را از لحاظ شکل ظاهری بررسی کنید. اگر بدنه آن قدیمی به نظر رسیده و گوشه و کنار آن دارای خوردگی های سفید رنگی است، بهتر است که آن را نزد یک تعمیرکار برده و آزمایش کنید.

جلوگیری از خرابی باتری اتومبیل

به علائم هشدار دهنده باتری توجه کنید

گاهی ممکن است زمانی که سوئیچ را می چرخانید، موتور به آرامی لنگ بزند. این مورد می تواند نشانه آن باشد که باتری شما در حال از بین رفتن است. به علاوه یکی دیگر از علائم این است که وقتی موتور روشن نبود، چراغ های جلو را روشن کنید. اگر چراغ ها کم نور به نظر رسیدند، به احتمال زیاد عمر باتری در حال زوال رفتن است.

البته در بعضی موارد باتری بدون هیچ گونه هشدار و علائمی از بین می رود. اگر خودرو شما حتی روشن هم نشده و یا صدای وزوز از اجزای داخلی آن شنیده شد، ابتدا بررسی کنید که آیا باتری خالی شده است یا خیر. در واقع با روشن ماندن چراغ ها یا هر دستگاه الکتریکی دیگری، باتری به سرعت تخلیه می شود. هنگامی که ماشین شروع به کار کرد، به احتمال زیاد مشکل برطرف شده است؛ اما باید بدانید که احتمالا باتری به زودی دوباره خراب شده و باید در اسرع وقت آن را تعویض کنید.

یک تست از باتری بگیرید

بیشتر فروشگاه های لوازم یدکی زنجیره‌ای، باتری خودرو را به صورت رایگان آزمایش و بررسی می کنند. به علاوه سرویس های مختلف تلفن همراه مانند AAA’s Battery Service  می توانند باتری را آزمایش کرده و در صورت نیاز به تعویض، آن را به شما اطلاع دهند. نصب باتری جدید روی خودرو معمولاً رایگان انجام می شود. البته خودتان هم می توانید باتری را تعویض کنید، اما این کار توصیه نمی شود. چرا که حین این فرآیند ممکن است اتصالات و قطعات داخلی خودرو شل شده یا آسیب ببینند. بنابراین برای برداشتن باتری قبلی و نصب یک باتری جدید، از یک متخصص خودرو کمک بگیرید.

باتری خودرو را قبل از بروز مشکل تعویض کنید

اگر باتری شما حین تست و بررسی به درستی عمل نکرد، باید آن را تعویض کنید. برای این کار می توانید به فروشگاه های قطعات خودرو رفته و از افراد متخصص آنجا برای انتخاب و نصب باتری مناسب خودرویتان کمک بگیرید. باتری ها اغلب با ضمانت نامه های سه ساله، چهار ساله و پنج ساله به فروش می رسند. از آنجایی که باتری یک قسمت مهم از خودرو محسوب می شود، توصیه می کنیم باتری را از یک برند باکیفیت خریداری کنید.

جلوگیری از خرابی باتری اتومبیل

از باتری محافظت کنید

برای بررسی خوردگی های موجود در اطراف ترمینال های باتری، یک بررسی انجام دهید. با اینکه می توانید قبل از اتصال مجدد باتری، ترمینال ها را با یک برس سیم تمیز کرده و آن را روغن کاری کنید. در واقع روغن گریس از خوردگی آن جلوگیری کرده و عبور جریان برق را بهبود می بخشد.

اگر باتری قدیمی‌تری دارید که در آن امکان دسترسی به سلول ها نیز وجود دارد، می توانید با افزودن آب مقطر به شارژدهی آن کمک کنید. البته اگر قصد انجام این کار را دارید، با احتیاط عمل کنید. اسید سولفوریک موجود در باتری ها بسیار خورنده بوده و حتی می تواند پوست و لباس های شما را بسوزاند.

هنگام انجام تعمیرات و مراقبت های مربوط به باتری، در محلی با تهویه مناسب کار کرده و از دستکش و محافظ چشم استفاده کنید. اگر لباس یا پوست شما به اسید باتری آغشته شد، سریع آن را با محلول جوش شیرین و آب خنثی کنید. نکته آخر اینکه هنگام شارژ باتری و یا روشن کردن موتور، هرگز به سمت باتری خم نشده و با فاصله این کار را انجام دهید.

نتیجه نهایی

امروزه عملکرد باتری های مدرن بسیار بهتر شده و برای مدت زمان طولانی‌تری دوام دارند. اما همچنان هم مشکلاتی مانند خرابی آنها وجود داشته و به همین دلیل باید باتری خود را مرتباً بازرسی کرده و قبل از اینکه دردسرساز شود، آن را تعویض کنید.

برای بررسی باتری خراب و یا سایر موارد مربوط به سرویس های دوره ای خودرو ، به تعمیرگاه تویولند مراجعه فرمایید.