چگونه گروه باتری خودرو خود را تعیین کنید
۱۲
آذر

چگونه گروه باتری خودرو خود را تعیین کنید

خالی شدن باتری خودرو

باتری خالی یک مسئله و مشکل نا امیدکننده و ناخوشایند در مورد خودرو است. اگر فهمیدید که باتری شما هنگام استارت خودرو، خالی است ، می تواند به این دلیل باشد که به باتری جدید احتیاج دارید. اما از کجا شروع می کنید و چگونه باتری مناسب وسیله نقلیه خود را تعیین می کنید؟ این مطلب به شما کمک خواهد کرد:

خرید یک باتری خودرو جدید

یکی از گزینه های پیش رو، تماس با نزدیکترین تعمیرگاه در محلتان می باشد. آنها باتری متناسب با ماشین و بودجه شما را انتخاب، و آن را نصب می کنند. در انتخاب باتری عوامل و پارامتر های گوناگونی وجود دارد که باید در نظر گرفته شود. دو مورد از مهمترین این متغیر ها، سیستم الکتریکی خودرو شما و نوع باتری هست که خودرو شما به آن نیاز دارد.

راه دیگر نیز این است که خودتان به دنبال باتری مناسب بگردید و خودتان نیز آن را تعویض کنید. این کار اصلا مشکل نیست و منجر به صرفه جویی خوبی در هزینه شما می شود. فقط لازم است بدانید چه باتری برای خودرو شما مناسب است.

انواع مختلف باتری خودرو

دو نوع کلی باتری خودرو وجود دارد: باتری های مرطوب و باتری های VRLA و نکته مهم در انتخاب باتری مناسب، این است که نوع خودرو خود را بدانید و همچنین گروه مناسب باتری خودرو خود را به درستی انتخاب کنید.

چگونه گروه باتری خودرو خود را تعیین کنید

باتری های سلولی مرطوب خودرو

این نوع از باتری ها همچنین با عنوان باتری های سیلابی (flooded) شناخته می شوند و از انواع باتری های اسیدی-سربی می باشند. درون این نوع باتری ها، یک الکترولیت مایع وجود دارد تا بتواند دوباره شارژ شود. این فرایند شارژ مجدد، هنگام کار موتور انجام می شود. اگر باتری خودرو شما از این نوع می باشد خودتان، می توانید سطح اسید رقیق درون باتری را بررسی کنید.

آب موجود در محلول می تواند تبخیر شود، که در این صورت نیاز به پر شدن دوباره دارد. دقت کنید که برای این کار باید از آب مقطر استفاده کنید و همچنین نسبت مناسب آب به اسید را رعایت کنید تا باتری به درستی کار کند. یک از انواع باتری های سلولی مرطوب باتری الکترولیتی نیمه جامد است که بعضاً با نام باتری آب بندی شده نیز از آنها یاد می شود. این مدل از باتری ها نیازی به پر کردن مجدد ندارند.

دو نوع متفاوت از باتری های سلولی مرطوب وجود دارد. اولین نوع آن، باتری SLI (Starting, Lighting, Ignition) است که خودرو شما را با یک شوک کوچک از انرژی الکتریکی روشن می کند و همچنین انرژی لازم برای چراغ ها و عمل احتراق خودرو را تامین می کند. با این حال، به محض شروع کار خودرو، نیرویی که برای ادامه کار نیاز دارد توسط آلترناتور تأمین می شود. بیشتر خودروها از این نوع از باتری ها استفاده می کنند.

نوع دوم، باتری های با چرخه طولانی هستند که به آنها باتری های دریایی نیز گفته می شود. این گونه از باتری ها دوام بیشتری دارند و قادر به تولید انرژی در مدت زمان طولانی تری نیز هستند و می توانند بدون اینکه خراب شوند بارها و بارها خالی و مجدداً شارژ شوند.

باتری های VRLA

نام این گونه باتری ها مخفف عبارت (Valve Regulated Lead Acid battery) می باشد و به معنای باتری های سربی اسیدی تنظیم شونده با شیر کنتر است. آنها کاملا ایزوله شده اند و اجازه خروج گاز (هیدروژن) را به هیچ وجه نمی دهند، بنابراین برای فضاهای کوچک که تهویه مناسب دارند و برای انبار کردن بسیار مناسب اند. آنها همچنین از امنیت بسیار بالایی برخوردار هستند.

شما می توانید از باتری های ژلی سلولی یا باتری های AGM نیز استفاده کنید. همانطور که از نام این محصول پیداست، باتری سلولی ژلی به جای مایع، حاوی الکترولیت ژله ای است. آنها بسیار با دوام اند و در برابر حرارت نیز مقاومت بسیار خوبی دارند و همچنین در اثر شوک آسیب نمی بینند. آنها دقیقاً مانند باتری های سلولی مرطوب عادی کار می کنند، اما ایزوله شده اند، بنابراین هیچ تبخیری وجود ندارد. همچنین شما می توانید از باتری های تشک شیشه ای جذبی (absorbed glass mat battery) استفاده کنید که الکترولیت در تشک های شیشه ای نگه داشته می شود. آنها درست مانند باتری های سلولی مرطوب کار می کنند اما اسید باتری نمی تواند به بیرون درز کند و ریخته شود.

چگونه گروه باتری خودرو خود را تعیین کنید

اندازه های گوناگون باتری خودرو

علاوه بر نوع باتری، شما همچنین باید اندازه مناسب آن را نیز تعیین کنید. اندازه باتری با عنوان اندازه گروه باتری شناخته می شود. بنابراین باید پرسید، اندازه گروه باتری چیست؟ این یک استاندارد در صنعت باتری است که ارتفاع، عرض و طول آن را توصیف می کند. همچنین موقعیت پست های مثبت و منفی باتری را که قطبیت نامیده می شود توصیف می کند. وجود اندازه های استاندارد برای باتری ها، طراحی خودروها را برای خودروسازان ساده تر می کند.

اندازه گروه باتری یک استاندارد صنعتی ساده است، این موضوع پیدا کردن اندازه مناسب باتری را در هنگام نیاز به تعویض، برای شما ساده تر خواهد کرد. یعنی لازم نیست که برای اندازه گیری گروه باتری خود، یک متر نواری اندازه گیری از جیب خود بیرون بیاورید، آن را روی برچسب باتری چاپ می کنند و در دفترچه راهنما صاحب خودرو نوشته می شود. همچنین می توانید از نمودار اندازه گروه باتری خودرو استفاده کنید که به راحتی و بصورت آنلاین در دسترس است. گروه باتری مخصوص سال، ساخت و مدل ماشین شما می باشد. متداول ترین اندازه های گروه باتری 24 ، 24F ، 25 ، 34 ، 35 ، 51 ، 51R ، 52 ، 58 ، 58R ، 59 و 65 می باشد.

هر تولید کننده ای، تمایل به تولید اندازه خاصی از گروه باتریها دارد. بسیاری از وسایل نقلیه جنرال موتورز در ایالات متحده دارای باتری های جانبی هستند. در این گونه باتری ها الکترود در بالای باتری وجود ندارد، درعوض کابل هایی در انتها وجود دارد که به دو طرف آن پیچ می شوند. اندازه این گروه ها معمولاً 70 ، 74 ، 75 و 78 است.

در مقابل، تولید کنندگان وسایل نقلیه اروپایی مانند آئودی و مرسدس باتری هایی دارند که در آن پست های بالایی الکترود فرو رفته اند. این باعث می شود که دو الکترود بالایی باتری در همان ارتفاع باتری باشد. همچنین، اغلب یک سیستم تهویه مخصوص روی باتری وجود دارد. معمولاً نسبت به سایر باتری ها سخت تر در جای خود چفت می شوند. باید بدانید که اکثر وسایل نقلیه تولید شده در ایالات متحده و اکثر واردات ژاپنی از گروه های باتری استفاده می کنند که از بالا جا می روند. اینها رایج ترین انواع باتری هستند و ساده ترین آنها برای جایگزینی و تعویض محسوب می شوند.

اگر از گروه باتری اشتباه استفاده کنید چه می شود؟

بسیار مهم است که از گروه باتری صحیح برای خودرو خود استفاده کنید. این موضوع می تواند گیج کننده باشد زیرا برخی از اندازه های گروه از عرض و طول یکسانی برخوردار اند اما دارای ارتفاع متفاوتی هستند. اگر باتری با اندازه اشتباه خریداری کنید، باتری به طور صحیح در سینی باتری یا در محفظه نگهدارنده باتری خودرو شما قرار نمی گیرد. همچنین ممکن است الکترود باتری با کاپوت خودرو شما که فلزی است تماس برقرار کند.

این مشکل می تواند منجر به ایجاد جرقه یا خالی شدن انرژی الکتریکی باتری شود. حتی در برخی موارد این مسئله می توان منجر به ایجاد حریق و آتش گرفتگی وسیله نقلیه شود. باتری هایی که سر جای کاملا محکم نشده اند ممکن است به اطراف حرکت کرده و با سایر قطعات موتور خودرو برخورد کنند.

در صورت نیاز می توانید خدمات تعمیر و سرویس ها دوره ای خودرو خود را به تویولند بسپارید.